Drone phantom4

We vliegen tijdens de workshops drone vliegen met de DJI Phantom 4.

De Phantom 4 is voorzien van een nieuw gestroomlijnd design, dat zo is ontworpen dat het zwaartepunt dichter bij het horizontale niveau van de propellers ligt. Hierdoor scoort de Phantom 4 beter op flexibiliteit en reactiesnelheid ten opzichte van zijn voorgangers. De body van de Phantom 4 is gemaakt van een materiaal met een magnesium kern. Deze ijzersterke kern verhoogt de stijfheid en starheid van het materiaal zonder concessies te maken op de factor gewicht.

Motoren-propellers
DJI Phantom 4 is uitgerust met 4 vernieuwde motoren. De motoren zijn niet alleen geoptimaliseerd om efficiënter om te gaan met de accu, maar zijn ook hoger geplaatst op de uiteindes van de armen. Hierdoor komen de propellers niet in beeld als de drone snelheid maakt en naar voren leunt.

Camera
Maak zelf de mooiste foto- en video-opnames met de Phantom 4 drone vanuit de lucht. De Phantom 4 is uitgerust met een 4K Ultra-HD camera.

Obstacle Sensing System
DJI Phantom 4 is uitgerust met de laatste obstakel-ontwijktechnologie. Via de ingebouwde sensoren is de drone in staat om zijn omgeving te verkennen en te reageren op obstakels op de route. Deze technologie is alleen te zien bij de laatste generatie drones.

GPS
De Phantom 4 is voorzien van Global Positioning System (GPS) technologie. Dankzij GPS kan de Phantom 4 drone exacte bepalen waar hij vliegt en is hij in staat om vooraf uitgestippelde vliegroutes te volgen. Ook kan de drone hierdoor op een vaste locatie zweven.

Return To Home
Dankzij de GPS-technologie is de Phantom 4 drone in staat om terug te keren naar zijn vertrekpunt. Met een druk op de knop zal de drone automatisch landen op de plek waar de quadcopter op steeg. Dankzij de eerderbesproken obstakel ontwijktechnologie zal de Phantom 4 alle mogelijk obstakels op de weg terug automatisch ontwijken.

TapFly
Via TapFly geeft u via 1 simpele druk op het scherm aan waar u heen wilt. De Phantom 4 quadcopter zal vervolgens automatisch naar de gewenste positie vliegen.

Auto Follow
De drone heeft een Auto Follow-modus waardoor de drone een (bewegend) object kan volgen op basis van 3D object-herkenning. In tegenstelling tot de concurrentie gebruikt DJI objectherkenning om een bewegend object te herkennen in plaats van het GPS-signaal van een smartphone. Hierdoor kan de drone het object niet alleen exact volgen, maar kan de camera ook gericht blijven op het object. Met deze nieuwe techniek onderscheidt de Phantom 4 zich van vergelijkbare drones van andere merken.

Watch me
De drone heeft een Watch Me-modus waardoor de camera gericht blijft op een object. Ook al beweegt de drone in een richting de camera blijft gericht op het ingestelde object.

Log van vluchtgegevens
DJI Phantom 4 registreert zelf alle informatie van eerdere vliegroutes. Het systeem registreert de complete vliegroute, tijd, afstand, locatie en snelheid. Op deze manier kunt u een eerdere vliegroute afspelen en zelfs uw control-stick-bewegingen controleren van eerdere vluchten.

Beginners
DJI Phantom 4 beschikt over een speciale ‘Beginner Mode’ voor beginnende dronepiloten. Deze functie gebruiken we dan ook in de workshop.  Dankzij beperkingen in hoogte en afstand kunnen beginnende piloten via deze beginnersmodus vertrouwen opbouwen in het vliegen met de Phantom 4 drone. Naarmate het vertrouwen van de piloot toeneemt kan de maximale hoogte en afstand worden vergroot. Deze functie maakt de Phantom 4 ook een uitermate geschikt systeem voor beginners.

Terug naar HOME

Drone vliegen